Kuchárske rondony
Kuchárske odevy v dnešnej doby sú už v potravinárskom priemysle štandardom. Ich tradícia siaha až do polovice 19. storočia. Najväčšiu zásluhu na strihu súčastného vzoru odevu do kuchyne má francúzska šéfkuchárka Marie-Antoine Carême.
Súčasťou takého to profesného odevu je aj kuchársky rondon. Základná farba, ktorá bola vybraná bola biela, ako symbol a označenie čistoty. Neskôr tento model bol prenesený do Londýna a začal sa používať v známych reštauráciách Savoy a v hotely Carlton.
Tradičný kuchársky rondon je dvojradový a má zapracované dva rady gombíkov a golierik aj keď sa stále tento strih modernizuje a inovuje do nových štýlovejších strihov.
Dvojradový strih s dvojitým zapínaním je nielen estetická záležitosť, ale ja funkčná. V skutočnosti umožňuje obrátiť vrchnú časť v prípade, ak sa mu ušpiní a potrebuje napríklad prijať v kuchyni návštevu, alebo ísť do reštauračnej časti.
Samotnou dôležitou súčasťou sú gombíky, ktoré sa používajú od klasických luxusných ručne vyrábaných, až po priemyselné kovové potiahnuté rôznorodou tkaninou, alebo najlacnejšie plastové.
Najdrahšie používané gombíky sú hodvábne. Ďalším prvkom kuchárskeho rondonu sú rukávy, ktoré plnia hlavne ochrannú funkciu pred plameňom, alebo horúcim sporákom. Štandardom je taktiež používanie mikrosieťky z dôvodu lepšej cirkulácii vzduchu a zníženiu potenia sa v teplejších prevádzkach, akou kuchyňa samozrejme je.
Dôležitou súčasťou kuchárskej bundy tzv. rondonu sú vrecká pričom jedno vrecko sa nachádza v oblasti srdca, čo je úplne estetická záležitosť a druhé vrecko v oblasti paží je na teplomer s ktorým môžeme merať teplotu potravín.
Prichystali sme pre vás ponuku kuchárskych rondonov v tej najlepšej kvalite a priateľských cenách a je už, iba na vás ktorá bude pre vás najvhodnejšia.
Pracovná obuv pre kuchára je skvelá ochrana proti pošmyknutiu.